164769.jpg

Tämä kuva ei vaikuta lavastetulta, eihän? Kaksi tänä vuonna valmistunutta työtä ja kolme kissaa.

Ostimme eilen kissoille raapimapuun, kun sohva on tältä osin alkanut kiinnostaa varsin paljon. Yllättävästi mukana seurannut pahvilaatikko tuntui tietysti tarjoavan alkuun enemmän hupia kynsikkäille. Kissat ylhäältä lukien Larvanto, Kailanto ja varsin hyvin nurkkaan maastoutuva Sophie.

Kuvassa keväällä valmistunut Fifi (Novita Aino, odotan jännityksellä kuinka paljon se nyppyyntyy käytössä) sekä miehelle niinikään keväällä virkattu pipo raidallisesta seiskaveikasta. Tuo oli itseasiassa ihka ensimmäinen virkkaustyöni, neulonut olen kuitenkin ainakin 10 vuotta. Ja tulihan siitä ihan pipon näköinen ja vielä ihan oikean kokoinenkin! Näitä voisi taas talven kynnyksellä tehdä lisää uusista väreistä (ja ehkä hieman laadukkaammasta langastakin).

Menetin lopullisesti hermoni neuletakkiyritelmään Kitten Mohairista, purin sen ja aloitin hieman helpompaa paitaa. Raivostuttavaksi kesken jääneen teki verkkomainen mallineule, joka oli ainakin minusta mohairilla aivan liian tuskallista suorittaa. Lankaa oli onneksi sopivasti uusimman Modan raglanhihaiseen paitaan, joten uurastanpa sellaisen (ettei mene hyvä lanka ihan hukkaan :) Pirkan vinkin mukaisesti langat majailevat nyt pakkasessa, sen pitäisi kuulemma helpottaa mohairin neulomista. Puolisko voi siis tilittää kavereilleen - 'nyt sitä lankaa on jo ihan joka paikassa, pakastimessakin!'. Ratkaiseekohan tämä säilytystilan puutteen?

Korialta ostamastani Floricasta syntynee jonkinlaista neuletakkiyritelmää. Silmiini osui Modasta 6/05 melko tyttömäinen neuletakki (malli 15). Takissa olevat 'pampulat' hieman epäilyttävät, noin esteettisesti, mutta täytyy tutkia miltä ne tuosta langasta näyttäisivät. Tämäkin malli kuuluu niihin, jotka ensimmäisellä ja vielä useimmilla seuraavillakin selailuilla tulee ohitettua, mutta kun sopivaa lankaa majailee varastossa, sitä katsookin yhtäkkiä aivan uusin silmin.