Työterveyslääkäri kielsi minulta neulomisen hetkeksi, ja siksi hiljaisempaa oli luonnollisesti myös tällä suunnalla. Olen saanut (nyttemmin entisestä) työstäni hartiaseudulle rasitusvamman - joka on onneksi paranemaan päin, joten kohta pääsen taas väkertämään yhtä sun toista. Löysin siivoillessani kasan lankaa, jota en edes muistanut ostaneeni. Vähän kuin olisi käynyt ostoksilla, mutta rahaa ei mennyt :) Viime aikoina varastoon on liittynyt mm. 800g mustaa Malibua, josta tulee hieman muunnellen tämä pitsipaita ehkä joskus ennen kesää eli niin sanotusti syssymmällä.

302100.jpg
Neulomistauosta huolimatta kissoilla on edelleen mukavaa.

Talven pimeyteen tarvitaan valoa, joten oli aika viritellä kotiin muutamia valosarjoja sekä kynttilöitä. Kissat eivät oikein osaa pelätä tulta, joten kynttilät palavat vain tarkan valvonnan alla. Joulukuulle erittäin epätyypillisenä toimintana pesin tänään ikkunat. Parvekkeella tarkeni hyvin pelkkä pyjama päällä, kun aurinko paistoi lämpimästi. Lunta odotellessa kuitenkin...

302102.jpg

302104.jpg

Hämärässä kuvassa poseeraa myös pala täytekakkua, jonka väsäsimme lauantai-illan iloksi. Suklaakakkupohja, kiiviä, mangoa, banaania ja vaniljakastike-rahkaseosta - nam. Mässäilyä nimittäin pitää treenata, sillä pakenemme jouluksi Prahaan!

302105.jpg
Matkaopaspino, taustalla kohta valmis Clapotis Kureyonista ja Woolista.

Viime keskiviikkona pohdimme ohimennen aamiaisella, miten kiva olisi lähteä jonnekin kauemmas karkuun jouluhysteriaa. Pian puolenpäivän jälkeen matka oli varattuna: mietimme ensin Riikaa, mutta Praha oli ollut jo pidempään haaveissa, joten miksei samantien sinne. Jouluhysterian välttely tuskin tulee toteutumaan, sillä kaupunki on kuuluisa joulutunnelmastaan. Ehkä tarjolla on sentään jotain erilaista koto-Suomeen verrattuna. Jouluaattona ajattelimme kävellä pitkin hiljaisen kaupungin kujia sekä poiketa eläintarhassa. Joulupäivänä ohjelmassa on Prahan linna ja museoita sekä Tapanina etäämmällä sijaitseva luukirkko, mikäli vain keksimme miten sinne näinä hiljaisempina päivinä pääsee. Perillä meillä on aikaa neljä kokonaista päivää, joten tiedossa on ihana kahdenkeskinen hemmotteluloma :) Tietysti katsastin heti muutamien lankakauppojen sijainnit, jotka sattuivat kummasti olemaan melko lähellä hotelliamme. Ups.

Tuo eläintarha on mukana siksi, että pääsen vihdoinkin näkemään tapiirin. Se on ehdoton suosikkieläimeni (kissat tulevat varmaan vasta hyvänä kakkosena). Listallani 'Asiat jotka tulee suorittaa ennen kuin täytän 30' oli mukana em. kärsäkkään tapaaminen. Kohta lienee ehkä tarvetta lisätä listalle myös muutamia keskeneräisistä neuletöistäni :)

302103.jpg
Enkö kerta kaikkiaan osaa ottaa kissattomia kuvia?

Kuten myös lukemattomat kirjat. Hyllyssämme on paljon enemmän kirjoja kuin mitä kuvassa näkyy, mutta ehkä tuon verran on niistä lukematta. Ostamme tuon miehekkeen kanssa kirjoja huomattavasti nopeammalla vauhdilla kuin ehdimme lukea. Nehän ne sitten taas muutossa painavat.

Seuraavan kerran on toivottavasti enemmän raportoitavaa myös käsityörintamalta!