Törmäsin Langanpätkiä -blogissa tälläiseen kyselyyn, ja päätinpä vastata itsekin ihan piruuttani (ja koska mitään uutta neuletta ei ole valmistunut, Clapotis Norosta ja Woolista tosin on aivan muutamaa kerrosta vaille valmis...) Toivottavasti joku muukin innostuu vastaamaan!

1: Ota lähin kirja ja katso siitä sivu 18, rivi neljä.
'Käyttäjäpsykologiaan liittyy kuitenkin myös sosiaalipsykologisia näkökulmia, joissa ihmistä tarkastellaan ryhmien jäsenenä' - Saariluoma, Pertti: Käyttäjäpsykologia. Sijaitsee työpöydälläni juuri tänään, koska kirjoitin eräälle käytettävyyskurssille esseetä.

2: Ojenna vasen kätesi niin pitkälle kuin pystyt.
Ikkunaan osuu. Ikkuna on jääkylmä, sillä Tampereenkin leveysasteille on vihdoinkin saapunut talvi ja pakkanen.

3: Mitä katsoit viimeksi TV:stä?
Katsoin juuri äsken ruuan kanssa jakson Frendejä, ja ihmettelin a) miten sarja tulee taas uusintana b) kuinka 90-luvun alkuiselta se näyttääkään.

4: Arvaa ilman kelloon katsomista, mikä aika nyt on?
Vähän yli yhdeksän.

5: Nyt katso kelloosi - mitä se näyttää?
21.18

6: Mitä muuta kuin tietokoneen kuulet nyt?
Kissat kolisevat ja rapisevat. Naapurissa kuuluu olevan bileet, kuten heillä useimmiten on. Vilkas seuraelämä tuolla alakerran pojalla. Oman tietokoneeni lisäksi kuulen myös läppärin hurinaa, kun mies naputtaa jotain harjoitustyötä sängyllä.

7: Milloin viimeksi kävit ulkona ja mitä teit siellä?
Kävelin yliopistolta kotiin. Ihmettelin, miten kylmältä pakkanen tuntuukaan, ja pohdin millaisia vaatteita tulisi ottaa mukaan Prahan reissulle.

8: Missä nettisivulla kävit ennen kuin katsoit sähköpostisi?
Sähköpostini oli tänään ensimmäinen, missä kävin. Katson sen useita kertoja päivässä, tänään on tullut muuten selattua lähinnä ergonomian harjoitustyöhön liittyvää materiaalia ja käytettävyysartikkeleita. Sekä tietysti Blogilista ja Ihanitse :)

9: Millaiset vaatteet sinulla on ylläsi?
Violetti oloasu, en sano pyjama, koska en nuku tämä päällä ikinä. Flanelliset ruudulliset housut ja kietaisupaita, supermukavat.

10: Näitkö viime yönä unta? Millaista?
Kani-vainaani Johannes (rauha hänen jänikselliselle sielulleen) kuului viime yön ohjelmaan. Mukavan pehmoinen turkki oli pupulla unessakin. Kova ikävä on välillä tuota pupua, vaikka tätä kissalaumaa onkin.

11: Mille nauroit viimeksi?
Miehelleni, joka pohti sähköpostia varten tsekkiläisten kirjainten erikoispiirteitä. Ihan kun niitä englanninkieliseen pöytävaraukseen tarvitsisi.

12: Mitä huoneesi seinillä on?
Kyse on nyt kodista, ei omasta huoneesta, joten luettelen vähäiset asiat mitä seiniltämme löytyy. Makuuhuoneessa on kehystettynä mustavalkoinen Kotiteollisuus-juliste, lisäksi sänkyä vastapäätä roikkuu kaksi kapeaa viininpunaista seinävaatetta. Tupakeittiöstä löytyy punaista kukkaa esittävä taulu, käsinmaalattu kiinalainen lohikäärme, puinen etno-lisko sekä naulakko. Muutamia Miehen ottamia valokuvia: keskiaikamessujen ritareita, joku sotamuistomerkki, assari sillalla :)
Niin, vielä ahdistunutta, kaupungin yllä leijuvaa miestä esittävä taulu, jolla on ihan nimikin, jota en nyt muista.

13: Oletko nähnyt mitään outoa viime aikoina?
Hervannan ylle kohoavissa torninostureissa oli ilmeisesti jouluvalot. Se oli  hieman hassua. Tosin muistan nähneeni helsinkiläisnosturissa joskus joulukuusenkin, siellä päällä. Taisi olla Kampin työmaalla muutama vuosi sitten.
Niin no, toki nuo kissat. Niiden outoudesta ja oudosta kauneudesta hämmentyy kerta kerran jälkeen.