366050.jpg

Kunnon talvipakkaset saapuivat, joten juuri tekemäni asusteet jäivät samantien työttömiksi. Knittyn Calorimetry oli helppo ja nopea sekä, mikä parasta, juuri sopivan muotoinen panta. Musta tuhru keskellä on yritys kirjoa siihen kukka. Täytynee jatkaa kirjomisharjoituksia. Onhan tuossa edes sellainen kiva naivistinen ote sentään :) Lankana on Dropsin Alpaca. Kaulurin ohje löytyikin Garnstudion sivuilta. Laiskana jätin pois nuo virkkaukset ja kukkakoristeen, ehkä ne viitsii jossain vaiheessa lisätä. Lankaa settiin kului yhteensä vain 100g.
Vasemmalla Kitten Mohairista neulottu baskeri kevättä odottelemassa. Yhteensopiva röyhelöhuivi odottelee vielä puikoilla, yhden purkamiskerran jälkeen. Neulonnan henget eivät ole olleet suotuisia viime aikoina.

366051.jpg
Sophie halusi, jälleen kerran, osallistua kuvaukseen.


366053.jpg

Miehen viikinkipaita on lähes valmis. Ainoastaan hihat ovat kiinnittämättä. Ompelin toisen tavanomaiseen tapaan paikoilleen, mutta saumasta tuli liian paksu, joten purkamista on edessä. Ihanan aktiiviselta neulojien irc-kanavalta (#neulonta) sain vinkin paremmasta tavasta, jota kokeilen - heti kun jaksan purkaa. Myös kaulukselle pitää ehkä tehdä jotain, toivomuksena oli avoin kaulus, mutta pelkään tuon rullaavan version repsahtavan käytössä painavan langan takia.

Rinnassa olevan kuvion on tarkoitus olla Thorin vasara, mutta se muistuttaa myös ankkuria :)


366052.jpg
Vielä kun oppisi ottamaan tarkkoja kuvia. En jaksanut kaivaa kameran jalustaa esille.

Tavoitteesta huolimatta lankavarasto kasvoi 1300 grammalla. Vaalea petrolinvärinen Sisu tulee miehen tilaamaan ohueen neuletakkiin. Kolmosen puikot ja iso mies, ihanaa. Kitten Mohairista on tulossa bolero virkatuin reunuksin, malli oli aika mielenkiintoinen, yksi suora kappale ja virkkaukset.
Akateemisesta löytyi uusin Vogue Knitting, jota en ole vielä koskaan ehtinyt saamaan käsiini. Monta ihanaa palmikkomallia, ja kivoja voguehenkisiä miestenneuleita. Oikealla pääsykoekirja - pyrin olemaan ensi syksynä myös jotakin muuta kuin teekkari. Historiaa opiskelemaan olisi siis tarkoitus päästä.

Varastoon ilmaantui myös 400g mustaa Woolia tämän neuletakin alaosaksi:

366055.jpg

Idea lähti liikkeelle tuosta Novitan talvinumeron bolerosta. Alkuperäisen mallin lanka näyttää... hmm... noh, kyllähän te näette sen itsekin. En ole pätkärääkätyn langan ystävä. Ulkona paukkuva pakkanen sai haaveilemaan pidemmästä, paksusta neuletakista: päätin siis yrittää jatkaa mallia kaksinkertaisella Woolilla, sillä Aino ei ole huhujen mukaan kovinkaan kestävää. Teen vielä etukappaleet valmiiksi, ja poimin silmukat palmikkoresorin reunasta. Feather&fan -tyyppinen pitsi houkuttaisi, sillä pelkkä sileä on karsean tylsää neulottavaa tasona. Jäin miettimään, miten tuo kaareutuva pitsi toimii tuossa vaihtokohdassa. Pyrkiiköhän se pussittamaan tms? Kokeilemalla näkee!

Niin, mokailtua on tullut, muutenkin kun tuon saumojen ompelemisen kanssa. Tri-aran-angle Novitan Rustikasta meni purkuun, kun olin keksinyt tehdä tuon keskikolmion sileällä neuleella. Tiheys korkeussuunnassa erosi palmikkoraidasta sen verran, että tuloksena oli kolmion sijasta sektori. Purkuun meni myös vauvapaita, koska sen viimeistelyssä meni niin kauan, että se on tuskin enää ko. muksulle sopiva. Hups. Kärsin huonosta omatunnosta, ja yritän kenties väsätä molemmille pienille serkuilleni kesäksi jotain. Lastenneuleet eivät ilmeisesti ole alaani, vaikka ovatkin pieniä ja nopeita.