Messut oli ja meni, jaksoimme pyöriä näin sunnuntaina nelisen tuntia paikanpäällä. Ensin hirmuinen ryntäys suosikkilankamyyjien tiskeille, sitten hämmästelevää pyörimistä ja muutamia heräteostoksia. A-halli väsytti meidät, C-hallissa meni osa tarjonnasta jo ohi. Paljon ideoita tulevan kodin sisustamiseen (Sitten Joskus Valmistuneina ja Oikeilla Palkoilla) löytyi: Jalokivigalleria esitteli Kivimessuosastollaan fossiileista tehtyä taide-esineitä! Koko vaihteli tikkuastinkokoisesta valtaviin, seinälle sijoitettaviin kiviin. Olipa joukossa ehta mammutinluukin (hinta vaivaiset 2490 euroa). Mietimme miehen kanssa, että tuommoinen fossiileja sisältävä iso kivi olisi esimerkiksi kiva ja keskustelua herättävä tuikkualusta :)

Ostoksiin:

267026.jpg

Yllättäen, lankaa ja vain yhdet puikot. Addit piti ostaa kun niitä kerrankin näki, pitsihuiveja ajatellen ostin metrin mittaiset kokoa 5. Langat vasemmalta oikealle viininpunainen Wetterhoffin Sivilla (30% silkkiä, 70% villaa), OnLinen Linie 174 Pinto mustavalkoisena (täysi heräteostos, mitä ihmettä tästä teen?), kauan kaivattu Noron Kureyon puna-violetti-oranssisävyisenä sekä kaupantekijäisinä saatu Sublimen Kidmohair. Melko hillittyä.

267029.jpg

Hieman kotimaista käsityötä: Viinipullonkorkki ja Tolvana. Edellinen menee pitämään vahtia keittiöön, jälkimmäinen pääsee kiuasta koristamaan. Ostimme myös lampaanvillaiset pohjalliset maihari- ja korkosaapaskäyttöön.

267031.jpg

Heräteostoksia hieman epäselvässä kuvassa :) Kaksi kirjaa erilaisia huiveja, koska olen koko ajan enemmän hulluna huivien neulomiseen. Noissa riittää tekemistä vähäksi aikaa. Miehen kanssa bongasimme myös lohikäärmemallikirjan, joka oli Aivan Pakko Saada. Se sisältää tarinoita lohikäärmetaiteen takaa sekä runsaan määrän erilaisia malleja omissa töissä hyödynnettäviksi. (Ei kuitenkaan neulemalleja, se vaatisi hieman soveltamista vielä...)

Tilasin messuilta myös Modan, kun tuli vastaan hyvä tarjous (kuusi lehteä 35e). Jokunen viikko sitten tilasin myös IK:n, saas nähdä koska löytää Suomeen saakka ensimmäinen numero.

Katriina meni voittamaan Maikkarin Stage -kilpailussa, joten eilen lauantaina reissasimme Helsinkiin käväisemään Pasilan studiolla Kotiteollisuuden keikan yleisönä. Kuinka yllättävää :) Paras ääni ikinä, pieni porukka väkeä ja mutkattoman intiimi tunnelma. Tietysti myös aivan mahtava keikka, ja sehän meni vielä livenä pihalle digipuolen kanavalta. Tallennetta en ole vielä nähnyt, odotan mielenkiinnolla. Viimeksihän olimme keikalla edellisen viikon perjantaina Pakkahuoneella. Pitäisköhän sitä käydä joskus jonkun toisenkin bändin keikalla...äh, Unholy Alliance tuli katsottua jäähallilla tämän viikon maanantaina. In Flames koukutti minut loistavalla soitannollaan, Children of Bodom ja Slayer - no, upposivat, mutta eivät ihan niin hyvin kuin tuo melodisempi puoli. CoB:llä oli toki yritystä esiintymisessään, mutta ainakin meidän paikoiltamme soundi puuroutui pahasti ja kitarat ynnä melodiat jäivät vähän sekavan möykän alle. Slayerin keikan aikana mietin, että tämäpä olisi rattoisaa neulomismusiikkia - puikot tuskin olisivat läpäisseet turvatarkastusta, kun ketjutkin oli kielletty. Muutama fani olisi myös saattanut katsoa paheksuvasti katsomossa heiluvia sukkakutimia.