Osallistun ensimmäistä kertaa Lankahamstereihin. Runsaan osallistujamäärän (151!) takia hamsterit jaettiin useampaan alablogiin, minä löydyn täältä.

Hamsterikuun tavoitteenani on lähinnä olla ostamatta lankaa. Jatkan keskeneräisyyksien tuhoamista entiseen malliin, ja pyrin saamaan puikoille kaksi neuletakkia Miehelle. Toinen syntyy purkulangoista, sillä turkoosista seiskaveikasta aloitettu paita oli malliltaan säkki. Toiseen ostin tuon edellä mainitun Sisu-langan. Molempiin on tulossa vetoketju, mitä en ole aikaisemmin neuleeseen kiinnittänyt. Itseasiassa olen ylipäätään ommellut vetoketjuja vain iltapukuihin, mutta tulos on ollut ihan siedettävä. Turkoosiin neuletakkiin on tulossa myös raglankavennukset, joita en ole aikaisemmin itse pähkäillyt. Helppo tapa välttää ikäväksi osoittautunut hihojen kiinnittäminen! (Niin, ne viikinkipaidan hihat ovat vieläkin kiinnittämättä...)

Päivän agenda on tässä:

368237.jpg

Eli raglanhihainen mohairneule on edennyt kaarrokkeeseen saakka. Kyseinen malli löytyy Modasta 04/2006, mutta myös Tekstiiliteollisuuden sivuilta täältä. Kaarrokkeen pitsineuleeseen liittyi runsaasti matematiikkaa, sillä ruutupiirrokseen oli aloituskohdan sijasta merkitty jokaisen kappaleen keskelle tuleva kohta. Eli saadakseen selville aloituskohdan, piti laskea tuosta keskikohdasta mallikertoja taaksepäin. Raglankavennukset luonnollisesti häiritsevät pitsiä, mutta katsotaan mitä tuosta tulee. Neulon reilulla ja rennolla otteella turhia stressaamatta, aina voi purkaa :)

Tässä muutamia viime aikoina vastaan tulleita ohjeita, joita mielisin päästä kokeilemaan:

Yhdestä kappaleesta koostuva neuletakki (kaikille saumojen inhoajille!)
Kaunis, yksinkertainen malli  ja varmasti helposti muunneltavissa. Pidän tuosta nauhakiinnityksestä.

Icaruksen ohje löytyy myynnistä täältä. Ehdin jo pohtia, pitääkö yrittää tilata kyseinen IK:n numero vain tuon ohjeen takia, mutta ehkä hankin pelkän pdf:n. Niin muuten, tilasin IK:n kahdeksi vuodeksi marraskuun lopulla, ja parin sekoilun jälkeen lehden pitäisi olla lähetetty joulukuussa kohti Suomea. Vielä ei ole näkynyt, mutta odotan luottavaisin mielin - monella tilaajalla on kuulemma kestänyt jopa pari kuukautta ensimmäisen numeron saapuessa kirkkoveneellä tai vastaavalla Atlantin yli.

Gilmore Vest. Etsin tyköistuvan slipoverin ohjetta, ja tässä näyttää sellainen olevan. Nimestä plussaa, olen suuri Gilmoren tyttöjen fani. Kotimaassa liiviä on toteutettu ainakin Nallesta,  jota taitaa tuolta kätköistä löytyä juurikin sopiva määrä mustana.

Useassa blogissa ihailemani Brigid-sukat. Sukkien neulominen ei ole huvittanut hetkeen, mutta voisi olla tehokas keino tuhota jämäkeriä näin hamsterikuussa.

Viimeisenä kaksi pakko-saada -mallia: StitchDivan Sahara ja Simple Knitted Bodice. Ostomalleja siis molemmat. Arvostan neuleissa tyköistuvuutta ja naisellisuutta, näistä sitä löytyy.