Sinne meni minun Langaton lokakuuni. Olin ajatellut mennä vain katselemaan (niinpäniin!) Aili Jokisen liikkeeseen, ja tulos oli tässä:

225467.jpg  225446.jpg

Vasemmalta: Asa Gjestal Spinnerin sukkalankoja, violettipunasävyistä sekä vihreällä silattua. Lanka oli minulle täysin uusi tuttavuus, koostumus on 80% villaa / 20% nylon. Vahvuus on Nallen luokkaa. Lankaa on yhteensä 100g, joten teen noista varmaankin kahden värin raitasukat. Punaiset kerät ovat Hjertegarnin Sock 4, koostumus 75% villaa ja 25 % nylonia, eli perussukkalanka. Metrimäärä ja vahvuus vastaavat Opalin ja Regian tuotteita. Näistä syntynee ihanat pitsisukat. Sophie arvosteli langat erinomaiseksi makuupaikaksi.
Jokisen liikkeessä näkyi olevan myös Regian sukkalankoja, mutta enhän minä ollut niitä koskaan huomannut, kun ovat siinä eteistilassa! Värivalikoima nyt ei ollut kovin miellyttävä, ainakaan meikäläiselle, mutta yksivärisillä mustilla ja punaisillakin pääsee jo pitkälle.

Sokoksella oli Novitan lankojen alennuspöytä suoraan pääoven edessä. Arvatkaa kävelinkö ohi? Noh, Rustikaahan siellä oli hieman alle puoleen hintaan kerä, joten sitä tuossa olisi nyt odottelemassa 400g musta-punaisena versiona. Paraikaa selailen netistä ohjetta tuon hyödyntämiseen. Kunhan nyt saan ensin tämän blogauksen suoritettua.

Sokoksen Novita-tiskillä oli muuten myös kilpailu parhaasta asukokonaisuudesta. Paikalla oli kymmenisen kappaletta vain hieman erivärisiin, eri langoista toteutettuihin samanlaisiin vermeisiin puettuja mallinukkeja. Aika hyvä kooste Novitan ohjevalikoimasta noin yleensäkin. Selasin myös uusimman numeron lehdestä, mutta nauruntyrskähdysten jälkeen se jäi visusti hyllyyn nököttämään. Karkkivärinen liivi miehelle? Argh! Melkein sokeuduin. (Lehden bonganneet tietänevät, mistä puhun. Eli ihana idea 'yhteensopivista liiveistä meille molemmille pikkujoulurientoihin'.)

225440.jpg   225464.jpg

Lehtiostoksiakin tuli tehtyä. Sandrasta oli ollut puhetta niin useissa blogeissa kuin #neulonta -kanavallakin, joten päätin katsastaa sen. Harvoinpa on tullut vastaan lehteä, josta tahtoisin neuloa lähes kaiken! Alempana hieman lisää näistä malleista... Mutta tulipa ostettua muutama häälehti - minä, joka en aio hössöttää! Ihan vain sairasloman ratoksi vähän selailtavaa... Heti törmäsin kuitenkin pukuihin, joissa on jotain sitä henkeä mitä itselleni tahdon. Haluan keskiaikahenkeä, valtavat hihat ja hartioilta laskeutuvan pitkän huntumaisen viitan. Enkä usko, että hääpuvun itseompeleminen tuo oikeasti epäonnea ;)

Ostin nuo Mexxin nahkaiset hansikkaat, joiden hinnasta osa veloitetaan suoraan rintasyöpätutkimuksen tukemiseen. Muutenkin ne olivat tyylikkäät ja hyvät kädessä, suosittelen lämpimästi! Ja hyvän asian puolesta vielä. Viime vuonna ostin tuon vaaleanpunaisen nauhan, jota pidän takkini rinnuksessa.

Mutta noihin Sandran malleihin:

225447.jpg  225449.jpg

Nämä palmikkomallit viehättivät, tosin vasemmanpuoleisesta jättäisin kauluksen pois ja korvaisin sen esimerkiksi nyörityksellä. Linjojakin kaventaisin naisellisempaan suuntaan. Oikeanpuolimmainen sopii hyvin minun makuuni, siitä en muuttaisi oikein mitään. Paitsi ehkä värin.

225452.jpg  225456.jpg 

Vasemmanpuoleinen neuletakki vei sydämeni heti! Ihanat röyhelöt. Tuossa toisessa palmikkopaidassa on myös riittävän haasteellisen näköisiä kuvioita, tosin saattaisin ehkä kehitellä siitä mallin miehelleni. Tuo kun on melko kapeaa ja tasapaksua sorttia, niin ei tuota naistenkaan mallien miehentäminen kovin paljoa vaikeuksia.

225459.jpg  225461.jpg

Tämä vihreä paita kietaisi minut välittömästi pikkurillinsä ympärille. Ribbi tekemässä naisellista muotoa, pitsineule, virkattu kukka ja paljettinauhat - kaikki kohdallaan. Tuskin maltan odottaa, että pääsen aloittamaan! Musta/sinertävä palmikkojakku viehätti myös, en voi sietää napituksia, joten erikoiset kiinnitykset ovat aina tervetulleita. Tosin tästä tulee todella paljon mieleen viime Modassakin esitelty Austermannin bambulangasta neulottu jakku?

225451.jpg

Tämänkaltainen pitkä vihreä neuletakki on vuorossa Sitten Joskus Kun Olen Kasvattanut Niin Aikaa Kuin Hermojakin :) Väriksi tulee musta, mallineuletta saatan muokata hieman naisellisempaan suuntaan. Voi tätä suunnitelmien määrää!

Tässä vielä kuva uudesta kihlasormuksesta, joka meni vaihtoon kuten aiemmin kirjoitinkin. Taustalla se edelleenkin keskeneräinen Kiri. Kuvaan pääsi myös ihana Kalevala-korun karhusormus, jonka bongasin Stockan kanta-asiakastarjouksesta tällä samaisella ostosreissullani.

.225466.jpg