207312.jpg

Langatonta lokakuuta :)

Saksanmaan lähetys saapui sopivasti tänne Tampereen perukoille varastojani täydentämään. Lisäksi käväisin varaamassa muutaman kerän keskeneräisiä töitä (ja yllättävää inspiraatiota) varten.
Takana seiskaveikkaa sekä muutama kerä Floricaa, keskellä Saksan sankareita Austermann Steppia sekä Regian puuvillainen Indian Color. Edessä Kitten, joka jatkaa langanloppumisen takia keskenjäänyttä röyhelöhuivia ja taipuu vielä baskeriksi jossain vaiheessa. Oikealla todellinen rakkaus, Opalin käsinvärjätty Sommernachtstraum.

207309.jpg

Tämä kesäyön unelma on taipumassa Knittyn Convertibleksi. Puikot ovat kokoa 4mm ja tein tuohon varmuuden vuoksi yhden mallikerran verran lisää leveyttä. Tilasin kaksi vyyhteä eli yhteensä 200g, toinen on huomattavasti vihreämpi. Aivan ihana lanka,  värimaailmaa juuri minun makuuni!
Kuvassa kummittelee myös keskeneräinen silmäpakohiha Nallesta. Kaipaisi vielä muutamaa senttiä ja kaveria myös.

207310.jpg

Lisää keskeneräisyyksien kavalkadia. Tässä on tulossa turkoosinsinertävä palmikkopaita miehelle, lankana 7-veljestä (taas!). Malli Novitan syysnumerosta 2006, toteutan sen näillä näkymin ilman kaulusta, jotta sopii paremmin sisäkäyttöön. Lisäksi kokeilen raglanhihoja, jotta vältyn mahdollisimman hyvin saumojen ompelulta. En ole ennen raglaneita kokeillut, saas nähdä miten käy. Etu- ja takakappaleet ovat jo valmiina kädenteille saakka, samoin yksi kappale hihoja. Sileä neule pyöröillä alkoi kuitenkin tökkiä niin paljon, että nuo ovat olleet odottelemassa jo muutaman viikon jatko-osiaan :)

207308.jpg

Bolero Ainosta. Malli on niinikään Novitan syysnumerosta 2006. Ohjeen lanka oli Isoveljeä. Vaihdoin joustimen mallin hieman naisellisemmaksi, mietin myös hihojen leventämistä jos keksin miten sen siististi teen. Siis peräti trumpettimallisiksi. Saas nähdä miten ajatus muotoutuu. Tämä takakappale syntyi yhdessä  illassa, ihanan paksu ja pehmeä lanka - kunpa kestäisi käytössä.

Kiirusta on kovin pitänyt, niin ettei meinaa olla aikaa käsitöille. Onneksi ensi viikko on tenttiviikko, ja lukemisen lomassahan on mukava väkertää... Kävimme perjantaina aivan loistavalla keikalla, lauteilla alakulon ammattilainen Viikate sekä Aikuisten Miesten Rock-yhtye Monsteriser. Jälkimmäistä osasin odottaa hyväksi, vilkaiskaa asianharrastajat ihmeessä bändin sivuilta löytyvä kaavio jäsenten aikaisemmista törmäilyistä. Rumpali sekä laulaja kuuluvat Kotiteollisuuden levyjen taustoilla, kepin varressa on Nightwishin kitarateknikko. Ovat ne kaikenlaista muutakin oleellista toki ehtineet tekemään :) Suosittelen lämpimästi tutustumaan, mikäli raskaampi musiikki uppoaa!

Seuraavat keikat ovatkin vasta marraskuussa, 10.11 Kotiteollisuus (melkoinen yllätys!) sekä 13.11 The Unholy Alliance: Slayer, In Flames ja Children of Bodom (ynnä muutamat lämppärit). Molempia odotan kuin kuuta nousevaa, tuota ensimmäistä tosin ehkä aavistuksen verran suuremmalla teholla :) Silmänpakohihojen on parasta valmistua näihin mennessä, ne toimivat varmasti hyvinä lisälämmittiminä Pakkahuoneen ja jäähallin vetoisessa ilmastossa.

207311.jpg

Pitihän vielä pistää yksi söpöyspläjäys! Vasemmalla Larvanto, oikealla Kailanto. Toiminteena uni.