163771.jpg

Tälläisiä setiä siellä soitti. Vasemmalla Tuuliajolla 2006 -kiertueen 'henkinen isä' Janne Hongisto,  oikealla pitkätukkahippi Jouni Hynynen.


Likat kävi vähän Tuuliajolla. Eli reissasimme Katriinan kanssa kesäistä Suomea Saimaata myötäillen - Lappeenranta, Juva, Joensuu ja Kuopio. Allekirjoittaneella alkoivat mennä paikkakunnat sekaisin jo Lappeenrannassa, kun yritin kovasti tilata taksia Joensuun keskustaan :)
Välimatkat taitoimme autolla (kiitos Katriinalle 1075 km:n ajamisesta!), yöt vietimme vanhoina ja porvarillisina hotelleissa. Juvalla majoitus oli melko luksus: neljän hengen mökki kahdelle. Asiankuuluvan rockhenkisesti neuloimme mökin terassilla virvokkeita nautiskellen, mikä imaisi puoleensa muutamankin katseen viereisten mökkien seurueilta. Mutta mitäs sitä muutakaan festareilla tekisi!

163783.jpg

Rajan kuvaajapojalla oli mukana asiantuntevasti nippusiteitä.


Reissu sujui kaikin puolin hmm, menevästi ja mukavasti! Esiintymässä olivat itse laivalla reissanneet CMX, Kotiteollisuus ja 51 Koodia, sekä lisukkeina mm. Tiktak, Viikate, Mokoma, Stam1na ja Kara. Kotiteollisuuden perässähän myö taas reissattiin - laskinkohan oikein että meikäläisellä on nyt 14 keikkaa katsastettuna. Hulluutta (ja ajoittaista humalaa).
Hotelliaamiaiset pelastivat väsyneet juhlijat jaksamaan aina uudelle paikkakunnalle. Lappeenrannan konsertissa oli hieman ongelmia, kun sähkön jumalat eivät sallineet virran riittävän. Loput keikat sujuivat hyvin, Joensuussa näimme luonnon oman valoshown eli vuodenaikaan nähden harvinaisehkot revontulet.

Raja Productions julkaisee jossakin vaiheessa kiertueesta DVD:n Saimaailmiö -leffan hengessä. Ahkerasti pojat kyllä kuvasivatkin. Odotamme kauhulla sekä jännityksellä filmatisointia...

Mutta tulihan reisussa neulottuakin!

163773.jpg

Pitäisi ehkä suorittaa jossain vaiheessa muutakin kun kämmekkäitä, mutta nämä olivat toivelistalla. Siniset tein itselleni Ullan polysemiakämmekkäiden ohjeella, miehen vihreät kämmekkäät on tehty hieman isommiksi ja koristettu paksummalla palmikolla. Langat ovat tuolla aikaisemmin jo esiintyneitä itsevärjättyjä seiskaveikkoja. Lisäksi tahdoin kokeilla tiimalasikantapäätä ja sädekavennusta sukan kärjessä, joten tekaisin vielä kesäväriset villasukat miehelle.

Käytiin tietysti Korialla, kun se oli matkan varrella! Kehviä piti saada - ja lankaa...

163774.jpg


Ei tuossa ole (onneksi?) kuin pari kiloa. Pussilankoja kaikki, petrolinväristä Ainoa, sekä sinisävyistä ja punaista Floricaa. Korian ABC:llä sijaitsee siis Novitan tehtaanmyymälä. Hinnat olivat muuten melko samaa tasoa (tai jopa kalliimpia) kuin esimerkiksi täkäläisessä Vapaa-valinnassa, mutta pussilangat (2-laatuisina) maksoivat 14,80e kilolta. Vielä kun keksis mitä näistä tekis!

Jaaniin, tekemislistalle pääsi myös apupupu.