Kokeilin värjäystä uudemman kerran muutamille kaapinpohjalle unohtuneille kerille. Metodit olivat samoja kun edellisellä kerralla, ja nyt sain sitten hukattua loput elintarvikeväritkin - loppuivat nimittäin kesken, eli kovin pitkälle ei sittenkään muutamalla jauhetuubilla pötkitä.

Tässä langat ennen värjäystä

141379.jpg

Ja tälläisiä niistä tuli

141380.jpg

Eli vihreisiin lankoihin väri ei tällä kertaa tarttunut juuri ollenkaan, kun taas tuohon pätkävärjättyyn hyvinkin. Tein siitä kaksi eri vyyhtiä, ja yllättäen värjäytyivät aivan eri tavalla samoissa liuoksissa...
Katsotaan mitä näistä syntyy, huiveja ja kämmekkäitä varmaankin. Puikoille pääsi tänään mustasta villalangasta Branching out -huivi. Mainio löytö tuo Knitty -lehti!

Tilasin myös Rogue-hupparin ohjeen, tosin päätin ensin suoriutua kaikista tällä hetkellä kesken olevista töistä (ääk!) ensin, ennenkuin ryntään taas lankakaupoille. Sopiva lanka näyttäisi olevan jälleen kerran Seitsemän veljestä, tosin katson vielä löytyisikö jotain täysvillaista samalla neuletiheydellä. Täysvillaisessa kun nuo palmikonkierrot näyttävät nätimmiltä, toisaalta vähän tekokuitua seassa lisää neulepinnan kestävyyttä käytössä ja vähentää nyppyyntymistä. Novitan lankakartassakin oli muutama ihan kiva sävy, tummaa viininpunaista ja violettia. Myös tweed-henkisiä lankoja näytti taas olevan tarjolla, brittityyli tulee muotiin taas (ja minullahan ei ole mitään sitä vastaan :)