Opiskelu vie aivan liikaa aikaa neulomiselta. Jos joku keksii, miten voi kirjoittaa ja neuloa samaan aikaan, niin saa kertoa! Lukeminen ja neulominenhan luonnistuvat, mutta valitettavasti tuo näppis (kuten myös neulonta) tuntuu vaativan kummatkin kädet. Olen viime aikoina pääasiassa naputellut Erään Ohjelmistoprojektikurssin dokumentaatiota sekä esseitä työturvallisuudesta. Harjoitustöiden tulva katkaisi lupaavasti alkaneen projektini ylentää keskeneräiset työt valmiiden jaloon luokkaan lokakuun aikana. Ehkä marraskuussa sitten. (Ihan niinku.)

250541.jpg

Valmista siis ei ole, mutta tässä pari loppusuoralla olevaa huivia. Punamusta on palmikkoreunuksinen kolmiohuivi (sovellettu Knittyn ohjeesta), lankana alennusmyynnistä taannoin mukaan hypännyt Novitan Rustika. Alkuperäisessä ohjeessa tuo keskiosa oli neulottu ainaoikein - se näytti Rustikalla ns. karmealta, joten vaihdoin sileään neuleeseen. Tällöinhän tuosta keskiosasta tulee hieman korkeampi kuin ohjeessa: ainaoikea on korkeussuunnassa matalampaa kuin sileä neule. Saa nähdä, tuleeko tästä jonkin sortin pussittava säkki. Pingoitusvaihe paljastanee.
Siniharmaa mytty on äiteelle valmistumassa oleva Kiri. Enää reunus puuttuu - pingotus tekee varmaan tuostakin neulepinnasta hitusen edustavamman näköisen.

Tämähän on sekä neulomiseen että kissoihin keskittyvä blogi, joten väliin pohdintaa pienen kissan pienen pään liikkeistä:

250539.jpg

Kissaa ahdistaa.

Meillä on vaatekaapissa tanko-osioon tilaa tuomassa muutama Elfan matala korihylly. Yleensä ne eivät sisällä kissaa. Huomatkaa, että laatikot ovat kiinni. Itsekö Sophie ne perässään vetää? Hylly auki, pomppu sisälle, ja hylly perässä kiinni? Noh, oikeasti näin osan tilanteesta, kissa taivutteli itsensä sisälle korihyllyn takaosassa olevasta raosta. Ulos se ei sitten päässytkään omin avuin, vaan kitisi apua apinansukuisilta asuinkumppaneiltaan. Hieman mietityttää se, että miten tämä metsäkissan sukuinen pälli oikein selviäisi luonnossa?

Kävimme ton Katriinan kanssa kuuntelemassa Kotiteollisuuden uusinta levyä ennakkoon Inferno-kuppilassa. Kivaa oli. Tämmöset lähti mukaan:

250540.jpg

No toi ruusukvarsin palanen ei kuulunut settiin, sen vaatimattomana toimenkuvana on pidellä julistetta kuvauksen ajan paikoillaan. Mutta kuten sanottua kivaa oli. Melko erinomaista suorastaan. Palmikkohuivi sopii muuten aikas hyvin tohon uuteen paitaan :)

Levy ilmestyy 8.11, ja voin ennakkotietona kertoa, että se on aika pirun hyvä. Tosin en yllättynyt. Keikalle olisi tarkoitus ensi perjantaina, katsotaan miten materiaali toimii livenä. Tai no, kuultiinhan myö kolme kappaletta jo Tuuliajolla. Toimi.