276306.jpg

Hervantaa maanantai-aamuna. Neuloja ikkunaheijastuksena tukka pystyssä.

Työpöydälläni majaileva keskeneräisten töiden pino. Miten niin tulee usein neulottua koneen ääressä? Tällä viikolla olisi edessä yhteensä viisi tenttiä, neljä tavallista ja yksi kotitenttivastaus, jonka pituudeksi muuten ehdotettiin noin 30 sivua. Aihepiireistä löytyy tietoliikenneverkkojen ja digitaalitekniikan perusteita, yritysstrategiaa, turvallisuuslainsäädäntöä sekä ohjelmistojen ylläpitoa ja evoluutiota. Aika ihanaa. Strategiaa ja turvallisuusjuttuja luen mielelläni, nuo muut tulee käytyä lähinnä pakollisuuden takia.

Hervanta, tuo ikkunasta pilkottava betonimetsä, on ehdolla Suomen parhaaksi asuinalueeksi. Ei siinä mitään. Meidän ikkunanäkymämme ei ole paras mahdollinen, puolustuksena pitää tosin mainita, että olemme 7. kerroksessa - siksi kuvassa ei näy juurikaan puita, niitä on tuossa talojen välissä runsaasti. Talomme takana kulkee puistomainen kävelytie. Hervanta on monikulttuurisuutensa ja teekkareiden runsauden takia ihan hauska paikka asua, joskin täällä näkee myös näitä surullisenkuuluisia lieveilmiöitä, joista lienee peräisin lähiön ikävä maine. Luonto on kuitenkin lähellä, eikä kyseessä ole edes mikään säälittävän kokoinen metsäläntti: aivan vierestä pääsee kunnolla korpeen, ainakin ruuhkasuomen mitassa. Esimerkkinä vaikkapa Birgitan polku.

Noh, eipä täällä asuisi ellei yliopisto olisi viiden minuutin kävelymatkan päässä. Suunnitelmissa on muutto maalle heti kun saamme miehen kanssa paperit tuosta puljusta pihalle :)

Niin ne neuleet? Hihoja ja lapasia tuli valmiimmaksi, ei kuitenkaan aivan viimeistelyyn saakka. Aloitin miehen toisen paidan hihat kokonaan uudestaan, kun tuo keksi tahtoa niihin sittenkin palmikot. Kokeilen, miltä näyttävät olkapäille jatkuvat palmikot raglankavennusten kanssa, heti  kun tuo toinenkin uusi hiha valmistuu. Tentinvalvontoihin pitäisi kehitellä jotain hiljaista neulottavaa, eli sukkapuikkoilla olevia juttuja ei oikein voi ottaa mukaan. Ajattelin jatkaa tuota yhtä tähän asti luennoilla syntynyttä neuletta, valvon tenttejä tällä viikolla yhteensä 12 tuntia, joten siinä ajassa voisi saada paidan jopa valmiiksi.

(Hei, Knittyn jonkun ohjeen alussa mainittiin tekijällä olevan yli 30 keskeneräistä työtä, miulla on laskujeni mukaan vain 13! Laskekaapa omanne :)